vatten

Renspolningsanordning

Cyklande Rörmokaren Cyklande Rörmokaren Leave a Comment

Ett vanligt problem i lägenheter och villor, men även restaurangkök och andra företagsinrättningar som spolar mkt vatten med fettrester och liknande så är stopp i avloppet ett vanligt problem. Somliga hushåll och företag måste ideligen kontakta rörmokare och spolfirmor för att lösa sina avloppsproblem, något som är både kostsamt och irriterande. Därför har vi på Cyklande Rörmokaren tagit fram en teknik där kunden enkelt och på egen hand kan spola rent avloppet till köket, toan eller annat läge där stoppet ofta uppstår. Installationen görs på en närliggande varmvattenledning till avloppet där man installerar en avstängningsventil med extra backventil som man därefter kan ansluta en flexibel stålomspunnen slang som man skruvar på i samband med att det börjar rinna dåligt i avloppet.

Därefter öppnar du upp eller demonterar du avloppet så att du kan föra slangen in i avloppet som du för in så långt som möjligt. När detta är gjort tar man och sätter på vattnet på högt tryck så att man på så sätt sprutar sönder eventuell fettklump eller liknande som utgör stoppet. Är utrymmet inte våtrumssäkrat bör man ha trasor och dukar redo ifall att det inte skulle lösa stoppet och att vattnet istället kommer tillbaka från avloppet.

Denna teknik fungerar generellt sett i 95% av fallen och är ett enkelt och smidigt sätt som du själv kan använda dig utav för att lösa dina avloppsproblem. Det enda som är viktigt är att man alltid i samband med renspolningen demonterar avloppsslangen så att det inte finns risk för att avloppsvatten skulle kunna komma in i färskvattensystemet.

Detta är en vanlig lösning som vi erbjuder oss att installera hos våra kunder i samband med att vi ändå kommer och löser stoppet.
 
Om du behöver hjälp med renspolning eller några andra VVS-bestyr, tveka inte att kontakta oss – antingen på vår telefon 076 885 68 76 eller via vårt smidiga kontaktformulär.

Lämna ett svar