Om oss

Vi tröttnade på att sitta i bilköer. Samtidigt så insåg vi att vi kommer fram både snabbare, och miljövänligare på cykeln. Det ekologiska tänket tar vi också med oss i jobbet genom vårt fokus på reparation istället för nymontering där det inte behövs.

Att vi är i ständig rörelse gör också att vi kommer fram pigga till arbetet. Allt som allt gynnar det både kunden, oss och miljön att vi låter bilen stå.

På följande länkar ni läsa om vår

Vår vision

Vi kunde ha startat en vanlig rörfirma, döpt den till Wolgers rör och så hade det varit bra med det. Vi kände dock att vi ville något mer. En gammal klyscha är att man inom företagande och Business Development aldrig bara ska kopiera rakt av. Istället ska man alltid försöka att förbättra konkurrenternas produkter/tjänster med en liten twist. Exempelvis om ett stånd på gatan säljer frukt, så ska man inte ställa sig och bara sälja frukt bredvid – det är ingen utveckling. Man kan däremot tärna frukten och erbjuda sina kunder fruktsallad…

Vi vill blåsa liv i en traditionell bransch genom att gå i bräschen för miljötänk och snabba transporter. Det kändes naturligt för oss att grunda en Cyklande rörmokare eftersom att Hugo Wolgers redan utfört jobb på cykel i över tio år. Vi har sett att det fungerar och att det dessutom ger ett mervärde till kunden. Därför var nästa naturliga steg att försöka sprida det här miljötänket och skala upp det.

Cyklande Rörmokarens vision är att leverera bra rörmokar- och hantverkarservice med miljövänligt tänk som manifesteras genom dels vårt cyklande och dels vårt fokus på reparation och återanvändning istället för slit-och-släng.

Vår vision är också att leverera helhetslösningar för våra kunder genom att erbjuda tjänster som traditionella rörmokarfirmor inte erbjuder, exempelvis målning-, snickeri-, plattsättar- och olika typer av ellösningar. Att kunna lämna över ett helt jobb med flera olika komponenter till en byggherre som drar i alla trådar är enligt vår erfarenhet något som många kunder uppskattar.

Företagets historia

Hugo Wolgers och Alexander Ulvgården lärde känna varandra på lågstadiet. Båda är uppvuxna i Stockholm och har hängt ihop sedan 6-7 års åldern med allt vad det innebär. På gymnasiet utbildade sig Hugo till rörmokare på REFIS i Liljeholmen medan Alexander läste samhällsprogrammet – men också gjorde ett utbyte till Ryssland för att studera ryska ett år. Alexander studerade sedan ekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg för att senare börja jobba i näringslivet i Moskva.

Kort efter det att Alexander 2015 bestämt sig för att flytta hem till Stockholm hörde Hugo av sig till Alexander och frågade om den senare kände någon som kunde ta ansvaret för hans nystartade självförsvarsklubb Självförsvarsakademin där Hugo bestämt sig för att starta upp Krav Maga Global i Stockholm. Detta samarbete fungerade så bra att det senare beslutet att starta Cyklande Rörmokaren AB kändes naturligt för båda parter.

”Jag har sett Hugo jobba på det här sättet länge och vet hur bra det fungerar. Det är bra för miljön och bra för kunden, våra VVS-montörer kommer fram snabbare genom att cykla än att åka bil, och dessutom är det en utmärkt marknadsföringslösning för oss. Dessutom jobbar jag och Hugo otroligt bra tillsammans, vi kompletterar varandra på precis de grejer som vi själva är dåliga på”,  säger grundaren Alexander Ulvgården.