Läckage i källaren

Cyklande Rörmokaren Rörmokare Leave a Comment

I en fastighet vid Kungsholmstorg hade dom under en längre tid haft läckage i källaren vid regn. Rören gick i ett schakt mitt i huset tillsammans med andra rör samt ventilation. Schaktet var omgivet av lägenheter. Det gick inte att komma in i schaktet eller ens titta in från något håll. Även nedifrån var det allt för trångt att komma in. Skulle det gå att komma in så blir det allt för farligt i ett så högt hus. Det var helt enkelt inte tänkt att någonting någonsin skulle behöva lagas där inne.

Jag monterade en ventil på röret i källaren samt ett t-rör ovanför med manometer samt anslutning för slang. Jag fyllde röret nerifrån och upp, efter ganska lång tid börjar vattnet rinna utanför röret. Jag mäter våningsplanen noga. Jag kommer fram till att det läcker 2 meter upp på sjätte våningsplanet. När jag studerar ritningen visar det sig att ett kök ligger utanför rören i schaktet. Med lite tur kan jag kanske laga rören genom att ta hål genom ett överskåp in i schaktet.

Det fanns dock många men, visade manometern rätt? Hade jag mätt rätt? Var rören verkligen dragna efter ritningen? Var någon hemma i lägenheten? skulle dom gå med på att jag tar hål genom deras skåp? Jag åkte upp till lägenheten och ringde på, en ung kvinna öppnade – Jag skulle behöva ta hål genom ett överskåp i ditt kök. Va!!?? Med lite förklaring så gick hon med på att jag sågade mig genom skåpet/väggen. När hålet var klart visade det sig att jag kommit helt rätt!! Jag sträckte mig in genom hålet och kunde kapa bort de spruckna delarna och ersätta dem med nya rör/delar.

Kvinnan bjöd på kaffe efteråt och sa, vad var det för odds för det här i morse? Att det skulle komma hit en rörmokare och laga rör genom mitt köksskåp? Jag svarade ”man måste nog kalla det för en lågoddsare, men du vet väl, att få in en lågoddsare kan ge väldigt bra utdelning!”

Hon skrattade och sa att jag borde köpa mig en trisslott på vägen hem. Jag tackade för kaffet och sa adjö. Som så ofta i Stockholm så ses vi troligen aldrig mer igen.

Lämna ett svar