Bockning av plåt på vägen

Cyklande Rörmokaren Cyklande Rörmokaren Leave a Comment

Jag körde på en mans bil, han blev mycket arg och slog hårt i rutan på min bil. Det kändes obekvämt att gå ut och möta mannen. Jag höll mig lugn och lät honom skälla en stund:

-Hur kör du egentligen? Man måste tänka sig för när man kör bil! Jag är busschafför och jag tänker mig alltid för. Det måste man göra!

Jag försökte förklara att jag också brukar tänka mig för men att man någon gång ändå kan göra fel.

-Sådant här ska inte behöva hända överhuvudtaget! Nu handlade inte detta om en allvarlig trafikolycka, jag hade backat lite för långt och min dragkrok hade tryckt en buckla i hans nummerplåt.

-Se vad du har gjort, så ful plåten blivit! I själva verket var bilen så ful i sig själv att en buckla varken gjorde till eller från. Men det sa jag inte.

-Plåten har varit påkörd även tidigare.

-Men den här skadan är värst hittills sa mannen.

-Vill du göra en ekonomisk uppgörelse?

– Nej, svarar mannen.

-Du menar väl inte att jag ska köpa en ny plåt till dig?

-Vad kan man göra? undrar mannen…

– Ska jag knacka rätt plåten för dig?

– Går det?

– Det går. När jag börjar skruva ner plåten, säger mannen plötsligt.

– Jag ber om ursäkt. Jag har överreagerat. Men det är inte så lätt, nu när man inte får äta .

– Får du inte äta?

– Jag får varken äta eller dricka så länge solen är uppe, det är ju Ramadan!

– Oj oj oj, jag kan förstå att du reagerar!

– Det blir ju över 20 timmar så här års! Jag tar fram en slägga samt ett städ och knackar plåten slät, min buckla samt även de tidigare bucklorna.

-Ska jag böja till plåten så att den följer stötfångarens radie?

-Ja gärna! Jag byter ut de rostiga skruvarna till nya och skruvar fast plåten. När det är klart, är mannen som förvandlad, han ser ut att ha blivit överlycklig. Han är långt mycket gladare nu än han var före jag körde på honom. Jag är säker på att han inte vill ha den här händelsen ogjord! Det kunde han aldrig tro direkt efter att det hänt. Han tackar mig så mycket och hoppas att vi ska träffas igen!! Hur ofta går det så här bra när man kört på någons bil? Ibland kan det vara bra att gå andra till mötes, även när man inte delar den andres uppfattning fullt ut.

Lämna ett svar