Spolplatta uppsatt på fixtur

Spolknappar till fixturer

Cyklande Rörmokaren Cyklande Rörmokaren

Fördelen med väggfixturer är att man kan göra många olika snygga och unika badrums- och toalettlösningar med hjälp av möjligheter som inte ges när man installerar traditionella toaletter. Man kan kakla in, bygga ut och förfina utseendet på toaletten. Urvalet av vägghängda keramikklosetter är oändligt och mycket mer varierande i stil och design än på de traditionella toaletterna.

Det finns också en hel marknad bara för tryckknapparna, som användaren trycker på när han eller hon (”en” eller ”hen” om vi ska skriva helt i tidens anda) vill spola. Dessa tryckknappar finns i oändliga upplagor, i varierande färger, material och design. Allt för att kunna matcha kakel och interiörer i badrummet så snyggt som möjligt. De varierar dessutom avsevärt i pris beroende på hur vilka krav man ställer på utseende. De kan variera från 700 kronor till flera tusen, bara för tryckknappen. De kommer i olika upplagor av material, alltifrån plast till rostfritt stål och andra metaller.

Tryckknapparna går till och med i somliga fall att specialbeställa med egna motiv och design om kunden bara är villig att betala för det.

De stora tryckknappsproducenterna går att kategorisera i i huvdsak två kategorier; de som producerar egna toaletter och säljer tryckknapparna till sina egna produkter och de som enbart säljer spolplattor, fixturer och andra tillbehör till andra tillverkares toaletter.

Vill ni veta mer om vad vi kan göra för er gällande ert badrum eller andra VVS-spörsmål, tveka inte att höra av er till oss via vårt kontaktformulär, eller läs mer om toalettinstallationer och toalettbyten här.