Mora Cera K5 Kökskran

Blandare och kranar vi rekommenderar

Cyklande Rörmokaren Cyklande Rörmokaren

Ett av de vanligaste arbeten som vi på Cyklande Rörmokaren (och många andra VVS-firmor med oss) utför är att byta kranar. Precis som vi skriver på vår dedikerade sida om blandarbyten är det en armatur som lätt slits eftersom att den blir används så mycket i vardagen. Vi människor behöver ju cirka 1,5-2 liter vatten per dygn för att överleva och då har vi inte ens talat om den hygieniska faktorn; duschar/bad och städning av såväl ytor hemma som bilar… I snitt konsumerar svensken 140 liter vatten per dag.

I samband med blandarbyten brukar vi också få frågan om det finns någon bra blandare vi kan rekommendera – och det finns det!

Vi på Cyklande rörmokaren tar inte extra betalt för köksblandare som vi säljer till kund. Det betyder att våra kunder köper köksblandare av oss till grossistpriser.

Den kökskran som vi rekommenderar till våra kunder som standard är Mora Cera K5, som ni även återfinner på bilden ovan. Det är en bra blandare som vi finner estetiskt tilltalande och passar i de flesta kök. Den är typgodkänd, och den har diskmaskinsavstängning. Med andra ord är den blyfri och kan användas till att koppla in diskmaskiner.

Om man har ett specifikt önskemål om modell av blandare kan vi givetvis installera den, och våra kunder har givetvis också möjligheten att köpa egna blandare om de så önskar – eller peka ut önskvärd modell på till exempel Dahl eller Ahlsell.

Det enda viktiga för oss är att modellen man väljer är typgodkänd.

Finns det några blandare ni inte rekommenderar?

Tyvärr måste vi svara ja på den frågan.

Ikeas VVS-produkter är generellt sett inte standardiserade och det är ofta svårt att få tag på reservdelar. De finns inte hos de vanliga leverantörerna och Ikeas support har, enligt vår erfarenhet, en svarstid på cirka två veckor.

Därför slutar ofta arbeten med IKEA-blandare i att vi får byta dem helt och hållet när de gått sönder. Någonting som vi tycker är tråkigt eftersom att vi förespråkar ett miljömässigt tänk och tror på att laga armaturer och attiraljer så ofta som det är möjligt. Detsamma gäller tyvärr också IKEA:s diskmaskiner och tvättmaskiner.

För att komma i kontakt med oss på Cyklande Rörmokaren gällande blandarbyten och läckande kranar, ber vi er att antingen fylla i vårt kontaktformulär eller ringa oss på 076 588 68 76.