Kärra med skrot

100 kg skrot

Alexander Cyklande Rörmokaren Leave a Comment

Kärra med skrot

Nästan 100kg skrot från gamla rördelar och blandare som inte går att återanvända cyklades till @lantzjarnmetallab för att smältas ned till nya metallprodukter häromdagen.

Som de flesta andra rörmokare tar vi hand om kundernas gamla metallskrot. Beroende på metallens slag och hur välsorterad den är kan man få omkring 50kr kg för ren koppar och ungefär hälften så mycket för mässing. Men priserna varierar hela tiden. Vi sparar alla kopplingar och delar av kopplingar som fortfarande är i gott skick så att vi kan återanvända dom samt kombinera dom med nya delar. De gör att de inte behöver smältas ned och gjutas om till eventuellt samma del igen. Detta sparar både på miljön och plånboken och energin som nu är ett hetare ämne än någonsin. Men för att kunna göra detta är det viktigt att man har gott om sorteringslådor då det annars bara blir högar av osorterat material som ingen orkar gräva i för att hitta den kopplingen man behöver. Därför har Cyklande rörmokaren ett eget lager. Och även om det till ytan inte är stort så ligger nyckeln i att ha många olika artiklar snarare än stora kvantiteter. 

Vi kämpade länge med att få lagret att fungera och det har varit logistiskt utmanande då utrymmet i vår lokal i Gamla stan är väldigt begränsat. Lösningen stavades ett hundratal sorteringslådor.

Många av våra kunder undrar om vi säljer begagnade blandare med mera och tyvärr är det inget vi generellt sätt gör då de tar mycket mer utrymme än kopplingsdetaljer, men det är ett koncept som vi tittar på att snart lansera. Tanken är att man som kund enkelt ska kunna se vad vi har att erbjuda om man känner att man inte behöver köpa en ny blandare utan kan tänka sig en begagnad. Så fortsätt att följa oss på sociala medier och på vår blogg för att få veta mer om vad vi gör för att minska vår och våra kunders miljöpåverkan så mycket som möjligt.

Lämna ett svar