Vågrätt och lodrätt

Vågrätt och lodrätt

Cyklande Rörmokaren Badrum, Cyklande Rörmokaren, Kök, Verktyg Leave a Comment

Vågrätt och lodrätt

Vår montör Kristoffer fluktar, justerar, sätter bubblan perfekt. Här ska allt sitta i våg.

Den eviga debatten om montering i våg eller längs referenslinjer ?
 
Här tycker man väldigt olika.
 
En del kan inte sova när deras nya handfat är monterat i våg enligt önskemål men då inte sitter parallellt med en kakelfog. Det kan vara ljuset från takbelysning på kvällen som förstärker linjer och skuggor som inte fanns när solen flödade in genom badrumsfönstret under dagens installation då önskemålet var vågrät installation.
 
En spännande debatt där ingen har rätt förutom den som ska leva med en, enligt deras uppfattning, sned installation. Vi lyssnar på våra kunder och förklarar de olika möjligheter som finns och hur andra kan uppfatta en installation – vilket kan vara viktigt att veta vid t ex en renovering inför en försäljning av en bostad.
 

Den tredje vägen

Det finns även en tredje väg där man helt går på visuellt intryck. Här går man går varken på lod, laser eller linjal. Särskilt i hörn som inte är vinkelräta där ljuset faller olika på väggarna i vinkeln kan exakta mått göra att det ser knasigt ut.
 
Man kompenserar synvillan genom att frångå det exakta så att det ser perfekt ut. Viktigast är det att utgå från det håll man dagligen ser installationen. Att allt ser rätt från knästående monteringsposition är inte relevant.
 
En del gillar den visuella lösningen medan andra tycker det är viktigare att det mäter rätt än ser rätt ut.
 
Oavsett preferenser kring mått och uppfattade mått blir det många och långa spännande och kreativa samtal kring detta ?
 

Lämna ett svar