VVS för miljön!

VVS-Gymnasielever bygger supereffektivt hus

Cyklande Rörmokaren Ekologi Leave a Comment

Det gladde oss på Cyklande Rörmokaren idag, när vi gick in på facebook och såg följande länk komma upp i VVS-Forums flöde: VVS-elever bygger supereffektivt hus. Vi på Cyklande Rörmokaren brinner för det här med miljövänliga sätt att bygga hus och ta sig fram och därför tycker vi att det är ypperligt att man lär ut miljövänligt byggande till blivande VVS:are redan på Gymnasienivå!

För om det ska bli bättre med klimatet så krävs det att man tar ner det från Macro till micronivå. Att prata om miljöratifieringsavtal och dylikt må vara vägen framåt, men för de flesta av oss har vi inte större möjlighet att påverka det än när man röstar. I vår vardag kan vi dock göra små val som har en kumulativ effekt – äta mindre kött, äta ekologiskt och som vi gör i vår firma – att cykla istället för att ta bilen.

Därför ser vi det som givande att man utreder möjligheten att göra sådana här miljövänliga Attefallshus med hjälp av solceller, moderna och energieffektiva batterier och andra nutida miljövänliga lösningar. Att namnet, CO2mpakt-huset, dessutom är påhittigt är enligt oss bara ett plus!

Lämna ett svar