Högdalen

Högdalen

Ursprungligen var högdalen ett jordbruksland, men under 1900-talet förvandlades det gradvis till ett industriområde. Området var en viktig del av Stockholms industriella utveckling. Det industriella arvet präglar fortfarande stadsdelens identitet, även om den har genomgått betydande förändringar sedan då detta var aktuellt.

Idag har Högdalen utvecklats till en blandning av bostäder, grönområden och serviceanläggningar. Stadsdelen erbjuder en variation av boendetyper, från lägenheter till radhus, och lockar en mångfald av människor. Detta ger Högdalen en eklektisk och livlig atmosfär som speglar Stockholms kulturella mångfald. För en rörmokare innebär Högdalen främst spännande uppdrag inom villasegmentet med värmesystem (samt solceller för våra elektriker), samt större renoveringsprojekt och dylikt. I lägenheterna är det, som det ofta förhåller sig, för blandarbyten vi åker dit. Vi utgår från vårt söderortskontor när vi cyklar till Högdalen!

Högdalen är också känt för sitt engagemang för miljö och hållbarhet. Ett exempel på detta är Högdalens solcellspark, som är en av de största i sitt slag i Sverige. Denna satsning på förnybar energi visar stadsdelens strävan att vara en föregångare inom miljövänlig teknik och hållbar utveckling och är någonting som vi på Cyklande rörmokaren applåderar!

Om ni vill få hjälp av oss på Cyklande Rörmokaren med VVS, El, SnickeriMåleri eller andra hantverkarrelaterade bestyr så gör ni det enklast genom att kontakta oss via vårt kontaktformulär.